Slider

Kuvalliset ohjeet: makramee seinävaate

maanantai 11. joulukuuta 2017

Luvassa on kilometrin mittainen step-by-step-ohje Instagramin puolella vilahtaneeseen makramee seinävaatteeseen. Asennoidu kärsivällisesti ja verryttele sormesi, sillä kohta ollaan ihan solmussa.

Tarvitset:


Punoskudetta

Keppi

Sakset

Kärsivällisyyttä
Työssä käytettävistä solmuista löytyy täältä (klik!) hyvä ja havainnollistava video. Suosittelen katsomaan sen ennen kuin tämän tekemiseen ryhtyy ja varsinkin jos nämä solmuhommat on täysin uusi juttu.

Ensimmäiseen osioon tarvitaan 12 kpl n. kolmen metrin mittaisia pätkiä punoskudetta. Solmi pätkät vierekkäin haluamallesi kepille tai oksalle. Tämän makrameen ensimmäisessä osassa käytetään vain yhtä solmua, videolla mainittua half-hitch-solmua.


Makrameen ensimmäinen vaihe on nyt valmis!

Mainitsemillani kolmen metrin pätkillä ei langat oikeasti jää noin lyhyeksi, miltä yllä olevan kuvan oikeassa reunassa näyttää. Jouduin ottamaan ensimmäisen osion kuvat uudelleen, ja olin jo ehtinyt pätkiä ylimääräiset langoista pois. Älä kuitenkaan vielä tässä vaiheessa leikkaa lankoja, se tehdään vasta lopuksi.

Seuraavaksi tarvitset 4 kpl n. kolmen metrin mittaisia punoskuteen pätkiä. Aseta kaksi niistä molemmin puolin jo olemassa olevaa solmutyötä. Tässä vaiheessa käytetään myöskin vain yhtä solmua, jonka senkin löydät aiemmin vinkkaamaltani videolta. Käytettävä solmu on spiral-solmu.


Kun spiral-solmua on tehty riittävästi molemmin puolin, voit kiinnittää ne toisiinsa.


 Kun olet kiinnittänyt spiral-osiot toisiinsa, ota 1 kpl n. kolmen metrin mittainen punoskuteen pätkä ja solmi se molemmin puolin keppiä. Pidä lanka suhteellisen tiukalla ja lähellä edellä tehtyä spiral-osiota.


Ota solmutyön sivuilla vapaana roikkuvat langat ja aseta ne menemään samassa linjassa yksinkertaisen langan kanssa. Leikkaa ensimmäisen ja toisen osion yläjääneistä langoista n. 30-40cm mittaisia pätkiä ja kiinnitä ne keskeltä alkaen viimeisimmäksi lisättyyn osioon. Vapaana roikkuvat langat siis "kiinnitetään" keskeltä yhdellä kyseisellä pätkällä. Jatka lyhyiden pätkien lisäämistä niin kauan, kunnes koko viimeisin osio on täynnä.


Lopuksi siisti makramee leikkaamalla kaikki langat suhteellisen samanpituisiksi. Tämän jälkeen makramee seinävaate on valmis. Ota tästä ohje talteen ja tee joko itselle tai jollekin läheiselle vaikka joululahjaksi!


Mikäli jotakin kysyttävää tulee ohjeeseen liittyen, vastaan mielelläni kommenttikentässä.

8 kommenttia:

 1. Hei minkä kokonen tästä tulee loppujen lopuks? Siis leveys ja korkeus? :) Monta kuukautta ootellu nauhat kaapissa et alkaisin tekemään mut ei oo kivoja ohjeita osunu vastaan, tää on hieno!

  VastaaPoista
 2. Ihana ihana ihana seinäkoriste/ makramee<3!! Oon ettinyt hippityylistä seinäkoristetta, vaan taidanki kokeilla ite sen tekemistä. Kiitti tästä postauksesta! Tosi hieno toi sun tekemä:)

  VastaaPoista
 3. Tuosta mun tekeleestä tuli n, 40x40cm :) ite etsin kans paljon ohjeita näiden tekemiseen ja harmillisen vähän niitä löysin. Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Suurensuuret kiitokset!<3 itse tehty on mun mielestä aina mieluisampi kuin valmiina ostettu.

  VastaaPoista
 5. Tuota makramee seinävaateohjetta ei enää näy. Mistä sen saa?

  VastaaPoista
 6. Moikka! Eksyin ohjeisiisi googlen kautta parisen viikkoa sitten, ja nyt kun aika olisi aloitella työtä, huomasin että puolet kuvista eivät näy! :(

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan