Slider

DIY: nahkaiset vetimet uuteen kaappiin

tiistai 31. tammikuuta 2017

Kuten edellisessä postauksessa lupasin, niin tässä olisi nyt vähän läpikäyntiä niistä itse tehdyistä nahkavetimistä, jotka toteutin olohuoneen uuteen kaappiin. Vetimet oli todella helpot ja nopeat tehdä. Tarvikkeina mulla oli:

 • revolveripihdit

 • lukkokantapultteja

 • muttereita

 • prikkoja

 • pala (parkittua) nahkaa.


Leikkasin nahasta kaksi 20 x 2cm kokoista suikaletta ja taitoin palat haluttuun kokoon. Merkkasin revolveripihdeillä merkit nahkaan ja tein reiät. Reikiä täytyi vähän suurentaa, että ne mahtui lukkokantapulttien takapuolella kiinni olleeseen mutteriin, joka oli isompi kuin pultin kierreosuus. Lopuksi leikkasin n. 1.5cm ylimääräistä nahkaa pois.
Koska ovessa ollut reikä oli suurempi kuin käyttämäni mutteri, laitoin oven takapuolelle reikää isompia prikkoja.Tarkoituksena oli tehdä vetimet parkitusta nahasta, mutta kun suutari näytti jäljellä olevaa nudea nahkaa ja kertoi kuinka työläs (ja tyyris) on lähteä värjäämään kyseistä nahkaa haluamakseni konjakinväriseksi, päädyin suutarilta löytyneeseen normaaliin nahkaan. Parkittu nahka on kestävämpää, mutta uskon tuon tavallisenkin nahan hoitavan asiansa moitteettomasti, koska tv-tason ovet eivät ole painavat, eikä niitä paljon auota.

// Saara

4 kommenttia:

 1. noi piristää niin paljon tota ps-kaappia! Harmi, että juuri luovuin omastani, muuten olisin ehkä saattanut kokeilla! =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Joo näin mäkin ajattelin, että saa vähän erilaista ilmettä kaappiin pienellä muutoksella :)

  VastaaPoista
 3. Moi. Kertoisitko miten ihmeessä sait alkuperäiset lukot irti, kun tuntuvat olevan järkyttävän tiukassa. Kiitos avustasi!

  VastaaPoista
 4. Hei! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. En muista enää tarkalleen, miten sain lukot irti, mutta ei ne muistaakseni niin tiukassa ollut, ettäkö olisi hampaat irvessä tarvinnut niitä irroitella. Vanhat lukotkin on jo lähtenyt omille teilleen, joten en voi asiaa tarkistaakkaan. Tsemppiä kuitenkin irrottamiseen! :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan