Slider

DIY: Lattialankusta työpöydäksi

tiistai 8. marraskuuta 2016

Koko ideahan lähti siis siitä, että meidän työpiste on viimeiset 2,5 vuotta sijainnut sohvalla, olohuoneen pöydän ääressä. Työhuoneeksi otollinen huonekin täältä kämpästä löytyy, se vaan oon ollut kaikenlaisessa muussa käytössä esim: varastona, pyykinkuivaushuoneena, vaatehuoneena jnejne...... Ja mikäs se työhuone olisi ilman työpöytää.
Ihan ensimmäisenä lankut pestiin mäntysuovalla ja juuriharjalla. Pesuaineet huuhdeltiin painepesurilla pois. Pesun jälkeen lankkujen annettiin kuivua muutama päivä. Kuivumisen jälkeen lankut hiottiin kauttaaltaan kahdella eri karkeusasteisella hiomapaperilla. Pinta jäi tosi rosoiseksi, mutta se ei haitannut, koska tarkotuksena oli hankkia kirjoutusalusta pöydälle.

Lankkua oli yhteensä siis noin kolmetoista metriä ja tarkoitus niistä oli tehdä työpöytä ja ruokapöytä. Työpöydästä haluttiin suht kookas, joten päädyttiin tekemään siitä 170cm x 60cm. Jäljelle jääneistä lankuista on mahdollista tehdä 120cm x 80-100cm kokoinen ruokapöytä. Tällä hetkellä meidän ruokapöytä on kokoa 130cm x 90cm, joten uusi pöytä on mitoiltaan ihan passeli.

Lankkuja sommittellessa vierekkäin niitä sai pyöritellä edestakaisin tasaisimman ja parhaimman näköisen lopputuloksen saavuttamiseksi, sillä vanhat lankut oli kieroja. Kun silmää miellyttävä sommitelma löytyi, lankut laitettiin puristimilla yhteen ja aloitettiin tukipuiden teko. Tukipuille tehtiin urat, jotta ne saatiin tasaisesti asettumaan pöydän alapintaan. Tukipuut liimattiin ja ruuvattiin pöydän alapintaan.

Pöytä käsiteltiin kertaalleen Osmo colorin värittömällä TopOililla. Tarkoituksen oli saada pintaa vähän tummemmaksi, mutta se tummenikin sitten aika paljon. Ei se mitään, kiva se on silti!Työhuoneen seinän kanssa toteutin mun pitkäaikaisen haaveen, kalkkimaalilla seinän maalaamisen! Lopputulos ei ehkä ollut ihan niin eläväinen, kun luulin ja haaveilin siitä tulevan, mutta tykkään siitä silti tosi paljon.


Täytyy kyllä sanoa, että olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! ja ihanaa kun nyt tämä monitoimihuoneena toiminut huone on vihdoin saanut arvoisensa käyttötarkoituksen.


Saara

2 kommenttia:

  1. Hirmu kiva!! Mäkin oon haaveillut ton tyyppisestä ruokapöydästä. Tuleeko teille siihen ruokapöytään samanlaiset jalat? Mä en oo oikein keksinyt millaiset haluaisin, vois ostaa semmoset pukkijalat mutta en tiiä onko ne tukevat. Onko toi tuoli muuten Ikeasta? Jos on, niin oon sellaistakin katellut :D Onko se hyvä istua?

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! :) ruokapöytään olis tarkoitus tehdä erilaiset jalat, mutta millaiset, niin se on vielä vähän auki.. :D Pukkijalat ois kans varmasti kivat, mutta mietin vaan, että miten siihen sitten mahtuis istumaan. Tuoli on Ikeasta ja ulkonäöllisesti ja istuttavuudeltaan erittäin pätevä, mutta käytännössä vähän pettymys. Istuinosa on alkanut lohkeilemaan tosi rumasti. Täytyy varmaan ottaa Ikeaan yhteyttä ja kysellä, että onko ihan normaalia.

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan