Slider

DIY: joulukortit

perjantai 18. marraskuuta 2016

Pari vuotta sitten päätettiin lähettää joulukortit 13.12., eli päivää ennen kun ne sai vielä halvemmalla siinä kaikille tutussa punaisessa kirjekuoressa. Korteiksi ei tietenkään käynyt mitkään kaupan valmiit, vaan ne piti tehdä tietenkin itse.. Siinä sitten askarreltiin apuvoimien kera koko viimeinen ilta ja saatiin kuin saatiinkin kortit valmiiksi! Hommasta kuitenkin jäi pienet traumat ja sen jälkeen joulukorttien teko onkin aloitettu suhteellisen ajoissa. Viime vuonna se tais olla rapiat kaks kuukautta ennen joulua.. :'D Tänäkään vuonna homma ei onneksi jäänyt ihan viimeisille viikoille ja vuorossa olisikin pieni läpikäynti tän vuoden joulukorteista.

img_0011

Tarvikkeina mulla oli:

 • korttipohjia

 • ruskeanoranssia sormimaalia

 • punaisia, mustia ja ruskeita eripaksuisia tusseja

 • irtosilmiä

 • liimaa

 • kirjainleimasimia sekä punaista ja mustaa mustetta

img_0012

Aloitin korttien teon painamalla maalissa kastetun peukalon korttipohjaan. Maali on muuten hyvä kaataa ja sekoittaa vaikka jonkun muovikannen päällä. Muutaman koevedoksen jälkeen totesin, että kolme päätä pikkusen sinne tänne on justiin hyvä määrä. Maali kuivui ihan muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen piirsin poroille sarvet.

img_0009

Sarvien jälkeen oli silmien vuoro. Alunperin tarkoituksena oli laittaa kaikille noi irtosilmät, mutta totesinkin siinä tehdessä, että ihan piirretytkin on tosi kivat. Tusseilla tein myös porojen nenät.

img_0013

Joulutervehdys onkin sitten tänä vuonna naapurimaan kielellä, koska leimaisimissa ei ollut ä-kirjainta.

poroaiheiset joulukortit

Olin myös ostanut näitä tälläisiä tekstiilipalloja, joita sitten laitoin toimittamaan nenän virkaa. Aika kivoja, eikö? ;)

img_0008

Ja näitä oli vielä kaiken lisäksi superkiva ja nopea tehdä! Joko siellä ruudun toisella puolella on aloitettu joulukorttitehtailu? :)

Ei anneta märän ja harmaan kelin masentaa, eihän?

Saara

8 kommenttia:

 1. Saattaa olla et varastan tän idean!

  VastaaPoista
 2. Mulla taitaa olla toi sama leimasetti, ja tein sillä äitienpäiväkorttia. Taisin lisätä Ä:hän pisteet ihan vaan painamalla esim. I-kirjaimen toista päätä vinosti paperiin että sai jonkunlaisen pisteen aikaseksi :D

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä vaan! Laita kuva sitten millaisia tuli :)

  VastaaPoista
 4. Noi mun kirjaimet oli isoja kirjaimia, joten iissä ei ollut pistettä. Paketoin äidille lahjan ja laitoin sitten korttiin "äiti", tein ihan vaan tussilla siihen ään pisteet. :)

  VastaaPoista
 5. Tulipa kivoja! Kiva ja kauniila tavalla simppeli idea! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Ja kaiken lisäksi vielä helppoja, mukavia ja nopeita tehdä! :)

  VastaaPoista
 7. Onpa näppäriä joulukortteja! Varmasti ilahduttavat ja ovat paljon yksilöllisempiä kuin suoraan kaupasta ostetut kortit. Leimasimella sait tosi hienot kirjaimet korttiin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos, kortit oli kovin pidettyjä ja todettu myös helpoiksi tehdä lasten kanssa. :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan